Verbinding en leefbaarheid
Door verbinding wordt de samenwerking beter. We kunnen elkaar versterken.
Het wijkakkoord is de basis voor de samenwerking in de wijk.
De wijkraad, de gemeente & wijknetwerk maken namens de wijk een wijkakkoord.
Het wijkakkoord bestaat uit een wijkvisie en een jaaractieplan.
In het wijkakkoord staat wat er volgens de wijk goed gaat maar ook wat er de komende tijd moet gebeuren om de wijk beter te maken.
De wijkraad geeft ook advies hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat wijkbewoners goed bij plannen voor de wijk worden betrokken.
De wijkraad houdt in de gaten of iedereen zich aan de afspraken houdt.
Gaan dingen niet volgens afspraak, dan trekt de wijkraad aan de bel.
Dankzij alle feedback vanuit de wijk en de wijknetpartners heeft de wijkraad een concept wijkakkoord kunnen opstellen.
Dit wijkakkoord is op de openbare vergadering van 7 maart 2023 bekrachtigd door de wijkraad en wordt nu voorgelegd aan college B&W en de gemeenteraad.
In het wijkakkoord vindt u tevens het jaaractieplan 2023. Onderverdeeld in 5 opgaven staan hierin alle acties voor de gemeente Rotterdam.
Door verbinding wordt de samenwerking beter. We kunnen elkaar versterken.
In het algemeen wordt de wijk als veilig ervaren aangaande criminaliteit. Qua verkeersveiligheid scoort de wijk echter laag.
Een goed onderhouden wijk zonder vuil en onkruid, is een fijne wijk. Groene en toegankelijke buitenruimtes bevorderen de verbinding met de wijk, vergroot de band onderling en het veiligheidsgevoel.
Om de betrokkenheid en daardoor de wijkidentiteit te behouden is het belangrijk om in te springen op signalen uit de wijk die het woonplezier negatief of positief beïnvloeden.
Kralingseveer is een oude wijk met smalle straten welke niet bestand zijn tegen de huidige parkeerdruk. Voor bewoners die afhankelijk zijn van OV, de fiets of te voet moeten ligt de wijk afgelegen en is er onvoldoende (veilige) aansluiting.
Wijkraad Kralingseveer
Rendierstraat 3
3064 AX Rotterdam
kralingseveer@wijkraadrotterdam.nl